2008 ÖSS Yerleştirme Sonuçları Açıklanıyor

2008 öğrenci seçme sınavı yerleştime sonuçları yarın açıklanacak. Öss ye giren öğrencilerin merakla bekledikleri 2008 öss yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından yarın açıklanacağı belirtilmişti, yarın ÖSYM geleneği bozmazsa saat 09:30 da sonuçların açıklanması bekleniyor. Sonuçlara göre öğrencilerin daha önceden tercih ettikleri bölümlere yerleştirilmesi söz konusu olacak.

Birçok öğrenciyi yakından ilgilendiren bu sınavın sonucunu buradan öğrenebileceksiniz.

Anahtar: 2008 öss yerleştime sonuçları,2008 öss, öss ek yerleştirme

ÖSS Tercihlerinde Yarın Son Gün

2008 öss tercih formlarının teslim süresi yarın doluyor. Tercihlerini tamamlayan adaylar,tercih  formlarını internetten veya başvuru merkezlerinden ÖSYM’ye gönderebilecekler.

Tercih formunu başvuru merkezinden yapacak adayların, tercih işlemini yapacağı başvuru merkezinden randevu alması ve tercihlerini yazdıkları listeyle başvuru merkezlerine gitmesi gerekiyor.

Bu adayların tercihleri, başvuru merkezindeki görevli tarafından sisteme girilecek ve ÖSYM’ye gönderilecek. Aday, işlem tamamlandıktan sonra görevliden tercih formunun bir örneğini isteyecek ve tercih Okumaya devam et ÖSS Tercihlerinde Yarın Son Gün

ÖSS Barajını Geçmek Kolaylaşıyor

YÖK Genel Kurulunda ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan‘ın ÖSS baraj puanlarında indirim konusunun incelenmesi bekleniyor.

Ancak baraj puanlarında azaltma yapmak yerine daha çok üniversite adayının ÖSS barajını aşmasını sağlayacak bir formül üzerinde duruluyor. Öğrenciler bu durumdan memnun ama üniversitelerde “eğitim kalitesi düşer” kaygısı var. Okumaya devam et ÖSS Barajını Geçmek Kolaylaşıyor

ÖSS’ye Çocuklarını Getiren Annelere Başörtüsü Şoku

 

ÖSS’ye girecek çocuklarını yalnız bırakmak istemeyen başörtülü anneler Marmara Üniversitesi’nde büyük bir şokla karşılaştı. Kapıdaki güvenlik görevlileri içeri girebilmeleri için başörtülerini çıkarmalarını istedi.

Sınav prosedürü gereği başörtülü adaylar ise örtülerini çıkardıktan sonra içeri alındı. Aynı uygulama adayların anneleri için de uygulanmak istendi. Büyük bir heyecanla çocuklarını sınav merkezine getiren anneler “Örtünüzü çıkarmalısınız” sözleri ile hüsran yaşadı. Ne yapacaklarını şaşıran kadınlar büyük üzüntü yaşarken olaya şahit olan ve biraz sonra sınava girecek çocukların moralleri altüst oldu. Bu durum karşısında kimi öğrenci sınava girmek bile istemezken annesinin ısrarı ile sınav salonuna gitti. Güvenlik görevlilerinin talimatı ile örtüsünü çıkaran bir kadın koşa koşa içeri girdi ve çocuğunun yanına gidebildi. Okumaya devam et ÖSS’ye Çocuklarını Getiren Annelere Başörtüsü Şoku

“ÖSS Hapı” ‘nı Yutmayın

2008 ÖSS ye sayılı günler kala çıkarılan “ÖSS HAPI” gibi ürünler firmalar tarafından piyasaya sürüldü. Sınavda öğrencileri rahatlatma adına üretilen bu ürünleri bilinçsizce kullanmak faydadan çok zarar verebilir. Okumaya devam et “ÖSS Hapı” ‘nı Yutmayın

Öss ve OKS Öğrencilerine Erken Tatil

Bu yıl Öss ‘ye girecek öğrencilere sınava daha iyi konsantre olabilmeleri için 1 hafta erken tatil olacak. ÖSS‘ye girecek lise öğrencileri 9-13 Haziran tarihleri arasında izinli olacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yayımlanan genelgede, lise son sınıf öğrencilerinin 15 Haziran’da girecekleri ÖSS‘ye daha rahat hazırlanmaları için izin kararı verildiğini bildirildi. Ayrıca OKS öğrencileri için de aynı uygulamanın düşünüldüğünü ve bununla ilgili açıklamanın ilerleyen günlerde yapılacağı belirtildi.

ÖSS’ye hazırlıkta “netlerinizi artırma”nın püf noktaları

ÖSS’ye hazırlık sürecinde netlerinizin artmasını istiyorsanız, aşağıdaki püf noktalarına dikkat etmelisiniz:

Öncelikle hedefinizi belirleyin. Ve hedefinizdeki bölümü kazanmak için ÖSS’de yaklaşık kaç net yapmanız gerektiğini öğrenin. Böylece çalışmalarınız “sonuca yönelik” olacaktır.

Sayısalcılar öncelikle Mat-1 ve Fen-1 konularına çalışmalı, sonra Mat-2 ve Fen-2 konularına geçmeli. TM’ciler Mat-1 ve Ed-Sos konularını halletmeden Fen-1 ve Mat-2’ye aşırı yüklenmemeli. Sözelciler ise sözel dersleri halletmeden Fen-1 ve Mat-1’de yoğunlaşmamalı.

Okumaya devam et ÖSS’ye hazırlıkta “netlerinizi artırma”nın püf noktaları