2008 ÖSS’ye 1 milyon 643 bin başvuru

2008 ÖSS’ye başvuru yapan adayların sayısı belli oldu. ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Ünal Yarımağan’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, 2008 ÖSS’ye katılmak için Türkiye genelinde 1 milyon 643 bin aday başvuru yaptı.Beklenilenin üzerinde ve rekor denecek düzeyde yapılan başvuru bir çok dersanenin rehberlik uzmanı ile ÖSYM başkanını da yanılttı. Özel dershanelerin uzmanları 2008-ÖSS başvuruları öncesinde yaptıkları açıklamalarda, bu sene ÖSS başvurularında Okumaya devam et 2008 ÖSS’ye 1 milyon 643 bin başvuru

2008 ÖSS başvuruları 3 Mart’ta başlıyor

2008 öss başvuruları için ilk gün 3 mart olarak belirlendi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ÖSS ve YDS’ye başvuru tarihini 3 Mart-7 Nisan 2008 olarak belirledi.

Tüm öğrenci seçme sınavına girecek öğrencilerin merakla beklediği başvurular nihayet başlıyor. Öss için başvuru ücreti geçen yıl ile aynı kaldı, öğrenciler buyılda öss başvurusu için 40 YTL ödeyecekler. YDS ye girecek öğrenciler 10 YTL daha fazla ücret ödeme durumundalar.

Öss adayları sınav ücretini yatırdıktan sonra başvuru merkezlerinden öss ye bavuracaklar. Lise müdürlükleri, ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ve ÖSYM büroları başvuru merkezi olarak görev yapacak. Adaylar, sınav başvuru ücretini yatırdıktan sonra sınav başvuru merkezlerinden birinden randevu alıp başvuru yapabilecek.