2008 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları yarın başlıyor

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce 13 Temmuz’da yapılacak.

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce 13 Temmuz’da yapılacak. Sınav için başvurular yarın başlayacak ve 21 Mayıs’ta sona erecek.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, Meslek Yüksekokulu mezunları ile Açıköğretim Ön lisans Programları mezunlarının, 4 yıllık fakülteye girişlerine imkan sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvurular, yarın başlayacak ve 21 Mayıs’ta sona erecek. 13 Temmuz’da gerçekleştirilecek DGS, üniversite rektörlüklerinin bulunduğu illerde gerçekleştirilecek. DGS’ye, meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabilecekler.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programına yerleştirme Ankara Üniversitesi tarafından adayların DGS puanlarına göre yapılacağından, bu programa başvuracak adaylar da DGS’ye girecek.

Açıköğretim dahil dört ve daha fazla yıllık programlardan önlisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramayacak.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, başvuru merkezlerinden, 2008-DGS Kılavuzu ile Aday Bilgi Formundan oluşan başvuru evrakını 2 YTL karşılığında başvurma süresi içinde alacaklar. 50 YTL olan sınav ücreti başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılacak ve başvurular elektronik ortamda yapılacak. 2007-DGS’ye başvurmuş olan adaylar başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklar. 2007-DGS’ye başvurmamış adaylar ise başvurularını, başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklar. Başvuruda, Başvuru Hizmeti Ücreti olarak 3 YTL adaylar tarafından ödenecek.

Başvuru merkezleri ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresinden duyurulacak.

“2008 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları yarın başlıyor” üzerine 4 yorum

  1. kpss sınavlarının başvuruları çok zamansız olmuş bence biraz uzun bir zamana yayılmalı.saygılarımla…

  2. 2008 dgs sınav sonucları ne zaman acıklanacak acaba bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa seviniriz…

  3. yani ben şimdi anlamadım ben mezun oldumm bilgisayar programcılığınıdan ve açık öğretime kaydımı yaptığım zaman benim dgs giriş şansım olmuyormu bunumu söylemek istiyorsunuz….

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir